Dhage is een coöperatie met sociaal oogmerk die de weide in het centrum van Reningelst wenst aan te kopen. De vennootschap werd opgericht in maart 2022. 

Steeds vaker moeten weilanden en andere stukken groen plaats ruimen voor bebouwing. Het is een evolutie die ook in onze landelijke regio niet te stuiten is en die ervoor zorgt dat heel wat mooie plekken dreigen te verdwijnen. In de Poperingse deelgemeente Reningelst loopt ons uniek project om een van die stukken groen te vrijwaren van bebouwing. De weide, die zo’n twee hectare groot is, werd voor het eerst vernoemd in 1783 en kan dus terecht als een stuk met erfgoedwaarde worden bezien. Het is niet zomaar een open vlakte, maar eentje met een haag errond en oude essen. Vanaf de jaren tachtig werd er rond de weide gebouwd, waardoor deze een groene long in het hart van Reningelst werd.

De weide is woonuitbreidingsgebied. Het betekent ook onmiddellijk de hoge kost van de weide. De aankoopprijs werd momenteel vastgelegd op 633.000 EUR (voor het stuk van 1 ha). We zijn nog actief op zoek naar financiering zodat we ook deze mensen volledig kunnen uitkopen.